utmattningen logga

FÖR ETT HÅLLBART
OCH MÄNSKLIGT LIV

Du är värd att må bra

Känner du dig ständigt utmattad efter en arbetsvecka? Har du ofta söndagsångest? Får du inte livspusslet att gå ihop? Känner du att du vill mycket med tiden och energin räcker inte till? Känner du att din prestationsångest begränsar dig och att du kunde gjort bättre ifrån dig? Är du trött på att livet känns som ett enda stort måste och att dina att-göra-listor aldrig tar slut? Känner du att stressen och dina orostankar håller på att bryta ner dig? Har du svårt att be om hjälp och säga nej? Har du höga krav och tycker det är jobbigt att alltid behöva prestera på topp? Behöver du hjälp med att bromsa innan väggen? Har du tappat bort dig själv efter en utmattning och vet inte hur du ska ta dig vidare? Jag förstår dig. Jag har själv varit där. 

Jag vet att du vill något mer. Du vill må bra och känna att du genuint älskar dig själv. Du vill att din energi räcker till det du verkligen vill göra i livet. Du vill hitta tillbaka till ett inre lugn, till dig själv och göra det som är viktigt i ditt liv. Du vill vara närvarande i livets magiska ögonblick. Du vill känna glädje och leva ett lustfyllt liv, utan krav och måsten som äter upp dig. Du tycker om att prestera men vill må bra när du gör det. Du vill helt enkelt leva. Känner du igen dig? Då har du hittat hem.

Utmattningen.se är en digital plattform 
som erbjuder stressrådgivning och onlineutbildningar inom stress, utmattning och prestation. Det här är för dig som söker efter kunskap, vägledning och verktyg för att hantera din stress. När du mår bra inifrån och ut, kan du äntligen leva ett närvarande och harmoniskt liv. Ett liv där du är stark och vågar sätta din hälsa högst upp på prioriteringslistan. Det börjar med dig. Det börjar idag. Varmt välkommen! 
 

Hej där, Victoria Särvegård här.
Jag är stressrådgivaren och utbildningsledaren som älskar att nörda ner mig i allt som handlar om stress, utmattning och prestation. Jag brinner för att hjälpa dig som är stressad och slutkörd att bromsa innan väggen samt dig som har gått igenom en utmattning och vill ta dig vidare - framåt! 


Med en utmattning i bagaget och som föredetta överpresterare mår jag som bäst av att befinna mig i min egna bubbla. Här är allt möjligt och jag finner lugn och ro och kan lägga upp mitt arbete utifrån mina förutsättningar (yes, utmattningen har satt sina spår). Jag älskar att inspirera och dela med mig av mina tankar och erfarenheter till resten av världen.  Jag tror på idén om att arbeta smartare/mindre för att leva mer - ett hållbart (arbets) liv där jag räcker till. För jag vet att det går att må bra och samtidigt prestera. Det går att ha ett liv med mindre jobb och mer energi. Det går att känna sig tillräcklig och hitta ett inre lugn.
 

GRATISGÅVOR TILL DIG

E-bok

I den omtalade och populära e-boken "Prestationen var min näring och resultatet blev utmattning." delar jag med mig av vad som gjorde att jag drabbades av utmattningssyndrom. Endast 26 år gammal.

Du får en glimt av en vardag som kantades av prestation och höga krav. Ett liv där prestation stod högst upp på att-göra-listan. Ett liv där jag och min hälsa, inte var särskilt högt värderat.

Jag ger dig en inblick i hur mina tankar, beteenden och en karriär med hög arbetsbelastning, höga resultatkrav, bristande stöd och återhämtning, gjorde mig sjuk. Priset jag fick betala var med min hälsa. 

Ladda ner e-boken kostnadsfritt.

Podcast

Lyssna på Victoria Särvegårds uppskattade medverkan i podcasten Rakt in i Väggen. I podden berättar jag öppet och ärligt om min utmattningsresa och varför jag valde att starta Instagramkontot Utmattningen.se, som idag har tusentals följare. 

Avsnittet finns också på Itunes, Acast och Spotify om du föredrar att lyssna via din poddapp. 

Anhörig

Jag har tagit fram mina 7 bästa och praktiska tips på vad du som anhörig kan göra för att stötta någon med utmattningssyndrom.

UTMATTNINGS-
BLOGGEN

Här på utmattningsbloggen snackar vi stress, prestation och utmattning. Det här är för dig som har varit utmattad eller är sjukskriven för utmattningssyndrom samt för dig som känner att stressen håller på att ta över ditt liv. Du är inte ensam!

Jag vill vägleda och inspirera dig

 • Du som drömmer om att leva ett lustfyllt och hållbart liv.
 • Du som har höga amibitioner och vill göra ett bra jobb men samtidigt må bra.
 • Du som vill få hjälp att hitta balansen i ditt liv. 
 • Du som vill lära dig mer om hur du kan prestera på DIN nivå.
 • Du som är nyfiken på att lära känna dig själv på djupet. 
 • Du som känner dig stressad och behöver hjälp att bromsa innan du når väggen.
 • Du som har gått igenom en utmattning och vill komma vidare efter den.
 • Du som har höga krav på dig själv.
 • Du som vill hantera din prestationsångest. 
 • Du som vill minska oro och ältande i ditt liv och istället vill lägga energi på det som är viktigt för dig.
 • Du som har svårt att koppla av och känner dig otillräcklig.
 • Du som ständigt är trött och har svårt att få ihop jobb och egen tid.
 • Du som känner att måstena aldrig tar slut. 
 • Du som har tankar såsom "jag ska bara..." eller "när jag har gjort det, då ska jag ta det lugnt..."

BÖRJA DITT NYA KAPITEL REDAN IDAG!

Livet är som en bok. Du kan inte ändra de sidor som redan är skrivna, men du kan alltid börja på ett nytt kapitel.

- Victoria Särvegård, Grundare